Ukrajina: První jednotky francouzské cizinecké legie byly přemístěny do Slavjanska
RSS

Ukrajina: První jednotky francouzské cizinecké legie byly přemístěny do Slavjanska


Už nějakou dobu se hovořilo o nasazení francouzské cizinecké legie na Ukrajině. Dosud byla uplatňována zejména v Africe, ale v poslední době se odtud stáhla, což samozřejmě vedlo logicky k závěrům, že bude využita právě tímto způsobem.
Ve Francii je to už nějakou dobu poměrně velké téma, které bylo dosud spekulací, ale nyní se objevila informace, že členové francouzské cizinecké legie již dorazili na Ukrajinu.
Podle Vojenské kroniky včera na místo 54. samostatné mechanizované brigády ukrajinských ozbrojených sil ve Slavjansku dorazili zástupci 3. pěšího pluku francouzské cizinecké legie.
První skupinu 100 osob tvoří podle předběžných informací specialisté na dělostřelecký průzkum a také skupina ženistů specializovaných na opevňování a výstavbu polních opevnění.
Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová již dříve uvedla, že francouzská armáda skládající se z přibližně 1500 lidí by mohla být v dubnu uvedena do pohotovosti kvůli přesunu na Ukrajinu.
Legionáři měli údajně dorazit s dělostřeleckým vybavením a děly Caesar…
Ve Francii nyní vyvolává tato zpráva značné zděšení, zejména proto, že Slavjansk je město v proruské oblasti Donbasu.
Francouzská cizinecká legie bude mít údajně za úkol bombardovat týl ruské armády, což by mohlo znamenat skutečné vyhlášení války ze strany Francie Putinovi se všemi důsledky, které by se daly očekávat.
I když nejde o oficiální francouzskou armádu, přece jen je známo, že přesun cizinecké legie proběhl s plným posvěcením Macrona.
 



Nejčtenější za týden