Co se děje v Antarktidě? (video)
RSS

Co se děje v Antarktidě? (video)


Mapy předpovědi počasí Ventrusky ukázaly minulý čtvrtek něco zvláštního. Objev vyvolal na sociálních sítích značný rozruch a hashtag #Antarctica byl na X trendy.
Několik lidí poukázalo na velkou tmavě červenou až černou skvrnu poblíž Antarktidy, která se pomalu pohybovala směrem k západní Africe. Tmavě červená až černá barva označuje vlny, které jsou vysoké více než 14 metrů, v tomto případě dokonce více než 30 metrů.
Všichni se podivovali, co mohlo takové vlny vyvolat.

Vědec v důchodu Jeffrey Horelick se zajímal o to, co způsobilo tuto masivní anomálii severně od jižního pólu, která byla větší než stát Texas.

What is causing a mass disturbance bigger than the state of Texas that has been detected just north of Antarctica. This disturbance is very unusual and I have never seen a mass of this size with 100’ waves come out of nowhere and is projected to enter the Atlantic and create… pic.twitter.com/D2V8n8QCPv
— Dr. Jeffrey Horelick (@DrJeffHorelick) April 12, 2024


„Tato porucha je velmi neobvyklá a nikdy jsem neviděl, že by se z ničeho nic objevila masa této velikosti s 30 metrů vysokými vlnami,“ řekl Dr. Horelick. Poukázal na to, že vlny směřují k Atlantskému oceánu, a že způsobí obrovské škody.
Ventrusky obdržel tolik zpráv, že meteorologická služba byla nucena reagovat.
„Navzdory četným zprávám o UFO nebo Atlanťanech vystupujících z oceánu, jsou obrázky obřích vln u Afriky výsledkem modelové chyby“, píše Ventrusky na sociálních sítích.
Služba viní Německou meteorologickou službu (DWD), která mezitím údajnou chybu napravila.
„Model přijímá obrovské množství dat z lodí a bójí a v tak velké databázi mohou někdy nastat problémy. Určení přesné příčiny této chyby může nějakou dobu trvat,“ vysvětluje Ventrusky.




Nejčtenější za týden