Obrovský podvod v údajích o klimatu odhalen: Data podávají dávno demontované meteorologické stanice
RSS

Obrovský podvod v údajích o klimatu odhalen: Data podávají dávno demontované meteorologické stanice


Denně se objevují nové důkazy, které odhalují největší podvod v dějinách lidstva. Je proto alarmující, že většina lidí je stále k těmto jasným manipulacím slepá a podporuje mainstreamový narativ o oteplování způsobeném lidmi.
Již opakovaně bylo například zjištěno, že teploty jsou stále častěji měřeny v městských oblastech, v blízkosti letišť či jiných „tepelných ostrovů.“
Například po nedávno hlášeném údajném 30stupňovém rekordu v Rakousku zjistil novinář určité nesrovnalosti ohledně umístění měřicí stanice. Ta se nachází vedle obrovské asfaltové plochy a skládky plastového odpadu.
Ale to je jen špička ledovce. Za klimatickým alarmismem se skrývá překvapivé množství otevřených, bezostyšných podvodů. V USA se nyní zjistilo, že takzvané meteorologické stanice USHCN poskytují data, i když v reálném světě již neexistují.
Americká meteorologická agentura NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) se opírá o data ze sítě meteorologických stanic, které existují již sto let. Tvoří Historical Climatology Network (USHCN). 
„Síť byla založena, aby poskytovala ‚přesný, nezaujatý a aktuální historický klimatický záznam pro Spojené státy ‚,“ vysvětluje NOAA. Například jsou měřeny a hlášeny denní nejvyšší a nejnižší teploty.
Třicet procent stanic USHCN ani neexistuje
Nyní bylo zjištěno, že třicet procent (!) těchto stanic  již fyzicky neexistuje . Zařízení již nelze nalézt na místech, kde jednoduše neexistují – z různých důvodů, které se mohou časem objevit.
Ale všechna tato zařízení stále hlásí do systému údaje o počasí. Informoval o tom certifikovaný meteorolog John Shewchuk.
Bývalý podplukovník poskytl v lednu 2024 rozhovor „Epoch Times“ v USA, ve kterém vysvětlil, že klimatický alarmismus a strašlivé náklady pro americké daňové poplatníky jsou založeny na nesprávných datech .
Poskytuje také vysvětlení, odkud pocházejí data ze stanic, které již neexistují.  NOAA jednoduše zprůměruje hodnoty okolních stanic a hodnoty, které jsou v podstatě uměle sestavené, zanese do historických datových řad.
To by se také dalo označit jako úmyslné falšování pod záminkou vědeckého přístupu. V extrémních případech je tolik stanic rozbitých nebo neexistujících, že odhadovaná data pocházejí ze vzdálenosti až 136 mil (219 km).
Problémem, který zde vstupuje do hry, je skutečnost, že data pro mnoho zbývajících stanic jsou také velmi pochybná a pravděpodobně značně přehnaná.
V roce 2009 bylo 90 procent meteorologických stanic v USA umístěno nesprávně
Shewchuk ukázal Epoch Times, že 90 procent skutečných meteorologických stanic nesplňuje požadované specifikace a je velmi pravděpodobné, že budou hlásit vyšší teploty.
Tyto stanice se totiž nacházejí v městské zástavbě v blízkosti zdrojů tepla (tepelných ostrovů). Takové stanice by systematicky hlásily o 1-7 Fahrenheitů více ve dne a o 2-5 Fahrenheitů více v noci, než by bylo správné.
Těch několik stanic, které se nacházejí na souši v otevřených polích a poskytují tedy správná data, je „přehlasováno“ nesprávnými, přehnanými údaji.
Shewchuk také předpokládá systematickou manipulaci s daty:
„Když jsem objevil teplotní data z Historical Climatology Network, rozhodl jsem se stáhnout a analyzovat data sám,“ řekl The Epoch Times podplukovník Shewchuk. „Podařilo se mi potvrdit, co našli ostatní. Je zřejmé, že celkové teploty v minulosti byly sníženy, zatímco současné teploty se uměle zvyšují.“
Meteorologické stanice jsou umístěny vedle odsávacích ventilátorů, na rozpálených střechách nebo v čističkách odpadních vod
Zpráva vědce Anthonyho Wattse z Heartland Institute ukazuje, že 89 procent stanic NOAA má ve svém prostředí prvky, které zkreslují teplotu.
Mnohé jsou umístěny na letištních drahách, jiné vedle výfukových ventilátorů nebo obklopeny asfaltovými parkovišti a silnicemi. Jiné se montují na horké střechy. 68 stanic bylo umístěno v čistírnách odpadních vod, kde fermentace odpadu vede k vyšším teplotám.
Watts provedl analýzu, která vzala v úvahu pouze stanice, které byly správně nainstalovány a měly neutrální prostředí. Ty ukazují pouze polovinu údajného globálního oteplování. Trend oteplování je tedy skutečně mírně vzestupný, ale zdaleka ne tak dramatický, jak se tvrdí.
Situace se za 13 let zhoršila
Skandální: Zpráva Anthonyho Wattse byla napsána v roce 2009 – a tehdy upozornila na nepříznivé podmínky a nesprávná měření NOAA.
V roce 2022 svá zjištění Watts vyhodnotil – se svým týmem znovu navštívil stejné stanice, které kritizoval již v roce 2009. V tu chvíli se situace nezlepšila, ale naopak zhoršila. Nyní 96 procent stanic poskytovalo nafouknutá, zkreslená data.
Watts vysvětlil Epoch Times, jak může také dojít ke spontánním teplotním špičkám:

„Například můžete jeden z těchto teplotních senzorů umístit poblíž parkoviště, které je náhodou východně od teploměru. A vítr po celý den foukal převážně od jihu. Pak ale najednou dojde k posunu větru a posun větru může mít různé příčiny. Může to být způsobeno změnou povětrnostních podmínek.
Příčinou může být to, že něco blokuje jižní vítr, například návěs jedoucí poblíž. Vítr tedy najednou fouká od východu, naráží na parkoviště a pohlcuje sálavé teplo. A teploměr na to reaguje během vteřiny nebo dvou. A kvůli tomuto poryvu větru se hlásí vysoká teplota, která nemusí nutně odrážet počasí toho dne. Je to anomálie. A totéž se může stát i v noci.“

Mimochodem, to, co uvádí Watts, se stalo také v rakouském Brucku an der Mur, údajná maximální teplota byla naměřena pouze na krátký okamžik. 
Ověřeno satelitními měřeními: pozemní data jsou nesprávná
Watts své podezření, že mnoho měřicích stanic je vadných, ověřil i zahrnutím moderních družicových měření. Zjistil, že satelitní měření souhlasí s měřeními z pozemních stanic umístěných mimo městské tepelné ostrovy.
Pokud byste použili pouze data z meteorologických družic, získali byste mnohem lepší obrázek o situaci – a výrazně méně globálního oteplování. Tyto údaje se však používají selektivně.
Při měření teploty na pevnině je vhodnější používat výše popsané meteostanice, ale jejich umístění nesmí být na tepelných ostrovech jako je tomu mnohdy nyní.
A samozřejmě nesmí ani docházet k fiktivním měřením na dávno zrušených stanicích…



Nejčtenější za týden